mandag 5. august 2013

Hagehygge i begynnelsen av august


Vi har en stor terasse/balkong i 2. etg og i dag tok jeg med meg kamera og knipset litt ut mot den øvre hagen. På toppen av trappen her kommer det en rosebue i treverk med bambusespaljer som står i stil til leveggen som er like ved. På venstre side finner i klatrerosen Jazz som omtrent frøs seg ihjel i vinter (det stod en på høyre side også...). Jazz som er dyprød med store duftende blomster har følge av klematisene President og Baby doll. På høyre side er det kun en klematis som har overlevd, vet ikke navnet på denne. Tror den skal få selskap av en climbing schneewittchen etterhvert, den kan gjøre seg godt i kontrast med de røde :) 

Tenker å fjerne de gjengrodde skiferflisene

På kanten bort mot drivhuset blir det ryddet opp stadig vekk

Garasjen, staudebedet og oppkjørsel. Gleder meg til hvitt stakitt kommer!

Bambushekken min :)

Byttet ut barlindhekk mot bambus i går :)

Grønnsakshagen blir nok fin til neste år...

Ryddet to bed til i helgen! Takker for hjelp :)


På tomtegrensen mot naboen er det lagt opp en slags voll hvor det vokser gress, brennesle og bringebær. Dette er jo avgrensingen av grønnsakshagen og jeg kunne godt tenkt meg en "spiselig" hekk her. Kan man ha bringebærhekk? Andre forslag? Vi har jo barlind fra der bambusen nå står og fra kanten ved urtehagen, det letteste er kanskje å bare sette dem der og ta stilling til det hele siden... Jeg er usikker og vinglete i avgjørelsen der kjenner jeg...

Drivhuslykke <3

Agurker hver dag :)

Rosestiklinger som har blitt store
Rosestiklinger

Aubergine Black Beauty

Paprika Sweet pimento

Paprika Marconi Purple

Bifftomat Cherochee purple og Tiny tim


Rosehekk og kasser med tomat og squash

Grønn squash

Gul squash


Kantbedet nå i begynnelsen av august. Jeg har etter en del research nå i sommer skjønt at jeg ikke burde ha satset på duk og bark i et staudebed. Spesielt peonene mistrives på det sterkeste. Hostaene tåler vel omtrent hva det nå enn skulle være, men jeg tror nok alle trives bedre uten duk. Til neste år skal jeg plante mer Haucera, dagliljer og iris der, da begynner det å ta seg opp :) Duken skal bort og gressklipp på!

Daglilje

Det nyeste tilskuddet: daglilje 2

Daglilje 3

Vi har et enormt bed som markerer kanten mellom inngangspartiet vårt og den øvre hagen. Her står det stauder fra de tidligere eierne. De er ganske fine de som er der, men det trengs sårt litt påfyll. Har spurt om tips på forumet Hagegal.no - det er en virkelig super side for alle hagegale :) Håper noen har noen gode ideer å komme med, jeg er litt tom. Bildene er lagt opp slik at det går fra venstre (ved trappen ved terrassen) mot høyre (trappen ved parkeringsplassen). Det trengs bunndekkere og noen stauder som kan ta over når de blå astersene har blomstret av som nå. De gule høye passer ikke inn, de må bort. Jeg har plassert litt sommerblomster for å dekke hullene, men det skulle helt klart vært mer stauder.
Tenk at kaprifolen ble så stor bare i sommer!

Jazz og President :)
På hjørnet stod det et par krypeiner, disse var ikke særlig vakre og i tillegg brune etter den harde vinteren. Austinrosene Cottage rose hadde fått en del selskap av selvsådde revebjeller, men i og med at jeg trengte et ventebed for staudene mine så ble det ganske fint her i hjørnet :) Staudene skal selvsagt ikke stå så tett som dette, de fleste bare venter her til bedet langs gjerdet kommer på plass! Vil beholde revebjeller, stormarikåpe, lavendel og lav hvit salvie tror jeg, det blir pent og enkelt med de rosa rosene.


4 kommentarer:

 1. Så utrolig fin hage du har fått! Og så mange ulike grønnsaker... Nammi! Du ramser opp flere blomsternavn enn jeg noen gang har hørt, glad for meg at det var bilder vedlagt! Jeg bestiller herved en time hos deg når jeg skal putte blomster i krukker rundt nyhuset vårt om to somre :)
  Krølle...

  SvarSlett
 2. Så koselig at du liker Hagen vår :) klart jeg kan komme med tips til deg! Om to sommere er jeg vel rene eksperten om hagegalskapen skal ekspandere like mye de neste to årene som det har gjort hittil ;) hihi, skal i hvertfall kunne komme med noen gode tips etterhvert, håper dere skal ha masse krukker rundt nyhuset, det fortjener det!

  Og håper du oppretter blogg når byggeprosessen starter - det hadde vært gøy å følge med på :)

  SvarSlett
 3. Flinke dere, Camilla!! Imprignert! Skal sjekke bloggen/siden du nevnte straks ;-)

  Planer for neste år er i gang hos meg også! Kan nesten ikke vente, hihihihi.

  Snakkes snart håper jeg! Du eller dere er hjertelig velkommen til meg en dag vet du!! (helst før alt er ferdig i drivhuset..)
  Flott turterreng har jeg også å by på!

  klem!!!!!!

  SvarSlett
 4. Det har jeg veldig lyst til Ann-Kristin; kanskje en blåbærtur? Jeg har bare ett problem: altfor lite tid :( Plutselig plinger jeg på - og ja - absolutt før alt er ferdig i drivhuset!!!

  SvarSlett