torsdag 17. januar 2013

Lekedress/Utedress/Vinterdress

Før toving
Etter toving

 Like før jul var det Alpakkafest hos Drops, og etter å ha strikket den naturhvite og lilla dressen til min venninnes foreløpig ufødte jente ble jeg inspirert til å strikke en dress til Leon også. Jeg hadde lyst til å lage noe med farger, så da falt valget på disse :) Fine farger hver for seg og sammen, og veldig unisex. Imidlertid synes jeg det selv at strikkeplagg med så tykt garn som Andes blir litt kaldt fordi vinden suser rett gjennom de store maskene... Så da kom tanken om å tove... Skikkelig skummelt, føles litt vanvittig å krympe en helt fin dress og ikke vite hva som kommer ut av maskina... Men jeg er meget fornøyd med resultatet :)

Detaljer - brune knapper festet med turkis tråd

Leon ser fornøyd ut
- god og varm etter å ha sovet i vogna
med posen åpen (6 minus)
Oppskrift er en sammenslåing av disse to:

1 - http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=b16&d_id=15&lang=no
2 - http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=b11&d_id=27&lang=no

Strikket i str 3/4 år (jakken har bare str til 2 år, så brukte det kun som guide til hvordan det skulle gjøres), Drops Andes pinne nr 8. Garnforbruk: totalt i underkant av 800 g (3 nøster brun, 3 nøster turkis og 2 nøster lilla).

Oppskrift: Strikk som oppskrift 1 frem til ermefelling. jeg har strikket striper, og har fulgt følgende "mønster":
5 riller brun (10-11 omg)
6 omg turkis, 4 omg lilla, 4 omg brun. Knapphull på midten av hver brune stripe. (NB! Knapphullene ble veldig små under toving, fikk blokket dem ut med en del kamp da dressen var våt og lot den tørke med knappene i spenn i hullet. Kan nok være en fordel å strikke knapphull over 2 m om den skal toves). På 3 omg i 5. lilla rad etter skrittet felles det til ermehull (3 rader før 5. knapphull med andre ord).

Felletips:
Det felles innenfor 1 kantmaske i glattstrikk:
Fra retten: Etter kantmaske: 2 r sm, før kantmaske: 1 m løs av som om den skulle strikkes rett, 1 r, løft den løse m over.
Fra vrangen: Før kantmaske: 2 vr sm, etter kantmaske: 2 vridd vr sm

Bakstykket: 48 m, fell 3 m til ermet i hver side = 42 m igjen. Deretter felles det i hver side av arbeidet på hver 4. pinne 1  m 1 gang, på hver 2. pinne 1 m 8 ganger og så på hver pinne 1 m 5 ganger. Arbeidet felles av på 6. omg med turkis - 85 cm.

Forstykke: 28 m, hvor 6 m er knappestolpe. Fell til raglan som på bakstykket samtidig som det etter 6. knapphull felles de 6 første m (de over knappestolpen). Videre felles det til halsutrigning på hver 2. pinne 2 m 1 gang og 1 m 2 ganger.

Erme: Legg opp 26 m, strikk riller (jeg strikket 3 riller). Fortsett 3 cm før økning, øk med 1 m på hver side hver 4. cm totalt 6 ganger til det er 38 m. På den 4. lilla stripen felles det av til erme på omg nr 3 slik at stripene på ermet blir likt som dressen. Det felles 3 m i hver side til ermehull og vider 1 m i hver side på annenhver pinne totalt 12 ganger og 1 gang på hver pinne.


1 kommentar:

  1. Denne ble skikkelig fin Camilla! Smart å kombinere jakke og bukse. Ser ut som søte Leon trives også. Han er like blid på hvert bilde han! :) Herlig gutt:)
    Klemmer fra Line

    SvarSlett